Publicado 20/09/2022 12:29

Polònia reparteix píndoles de iode a tots els bombers enmig dels enfrontaments a Zaporíjia

Archivo - Imatge d'uns bombers de Polònia
Mateusz Slodkowski/SOPA Images v / DPA - Archivo

   MADRID, 20 set. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de l'Interior de Polònia ha donat píndoles de iode a tots els bombers professionals del país com una mesura de prevenció a causa del perill que suposa un accident a la central nuclear ucraïnesa de Zaporíjia.

   "Dins les activitats de gestió de crisi i protecció civil, en relació amb la informació dels mitjans sobre els combats a la regió de la central nuclear de Zaporíjia, la setmana passada es va entregar la tauleta que contenia iodur de potassi a la seu del districte del Servei Estatal de Bombers", ha detallat el Ministeri en un comunicat.

   Segons han anunciat, es tracta d'un "procediment estàndard" previst per la llei i utilitzat en cas d'"una possible emergència radiològica".

   No obstant això, el Govern polonès ha aclarit que, a hores d'ara, "no existeix aquesta amenaça i l'Agència Nacional d'Energia Atòmica monitoreja la situació de manera contínua".

   "Els serveis responsables de la seguretat de l'Estat estan en constant preparació i s'assegura la quantitat adequada de iodur de potassi per a cada ciutadà polonès", esgrimeix la missiva.

   Així mateix, les autoritats poloneses han recordat que els metges i especialistes no recomanen l'ús preventiu de iodur de potassi per compte propi.

Contador