Actualizado 18/06/2009 20:30 CET

El PP acusa Escola Valenciana d'"atacar l'ensenyament del castellà i l'anglés" en els centres de la Comunitat

VALÈNCIA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'Educació del grup parlamentari popular a les Corts Valencianes, Maira Barrieras, ha posat hui en dubte l'"interés real" pel valencià del col·lectiu Escola Valenciana ja que, segons la seua opinió, "l'únic que li interessa realment a esta organització és exercir d'oposició al govern popular, estendre els desfasats i imperialistes Països Catalans i atacar l'ensenyament del castellà i l'anglés en els centres de la Comunitat Valenciana".

En este sentit, Barrieras ha manifestat en un comunicat que "ja està bé que un col·lectiu minoritari pancatalanista pretenga imposar a la força a totes les famílies que porten als seus fills a centres de la Comunitat un ensenyament idiomàtica única en detriment de la resta".

Alhora, la responsable d'Educació del PP ha subratllat que "el Govern valencià ha apostat pel plurilingüisme a les aules, per la defensa de les dues llengües oficials en esta Comunitat --valencià i castellà--, i per un ensenyament de qualitat on es puga garantir la llibertat de les famílies i no la imposició".

Barrieras ha manifestat els seus dubtes sobre la "independència" d'este col·lectiu i ha recordat que Escola Valenciana "és finançada amb importants fons de la Generalitat de Catalunya, amb 773.000 euros en els últims quatre anys, i del Govern de Rodríguez Zapatero, amb altres 300.000 euros este exercici per a la promoció lingüística del valencià a la Comunitat amb el vot a favor al Congrés d'ERC".

Per este motiu, ha afirmat que "esta és la realitat d'este col·lectiu que es disfressa de defensa del valencià quan tan sols pretén la imposició d'una única llengua i l'extensió del pancatalanisme".

A més, ha manifestat que "en realitat, les dades d'ensenyament i promoció del valencià en l'ensenyament, com totes les famílies saben, són espectaculars". En esta línia, ha puntualitzar que, a dia de hui, el sistema educatiu valencià té 1.049 centres que oferixen ensenyament en Valencià, respecte dels 950 que oferien estos ensenyaments en el curs 2003-2004, és a dir, 99 més, fet que suposa un increment del 10,42%".

Finalment, la portaveu d'Educació del PP, Maira Barrieras ha indicat que en tota la Comunitat, hi ha 3.532 línies en valencià, davant de les 2.121 del curs 2003-2004, és a dir, 1.411 més, fet que suposa un 66,52% més", i ha aclarit que "estes dades reflectixen l'important avanç de l'ensenyament en valencià". "Però Escola Valenciana en realitat no vol més valencià sinó la supressió del castellà i l'anglés", ha conclòs.

colaboracio