Publicado 30/09/2022 14:09

El PP acusa Puig de la "fallida absoluta" de la Generalitat davant l'augment del deute fins els 54.260 milions

Archivo - Arxiu- El portaveu d'Hisenda del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez
PP - Archivo

   VALÈNCIA, 30 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu d'Hisenda del PP en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha acusat el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, de "deixar en una situació de fallida absoluta a la Generalitat en augmentar el deute en 14.200 milions d'euros".

   Així ha valorat les dades publicades aquest divendres pel Banc d'Espanya. El deute públic de la Comunitat es va situar en 54.260 milions d'euros en el segon trimestre de l'any, la segona més alta del país després de Catalunya.

   "Més impostos i més pressupost per a Puig significa més deute fins a augmentar-la en 14.200 milions des que és president", ha criticat el diputat 'popular' en un comunicat.

   Al seu juí, el president està demostrant una pèssima gestió al capdavant de la Generalitat perquè "mentre els recursos per impostos han augmentat en 4.000 milions respecte a 2015, ha augmentat els impostos fins a en sis ocasions i hui els valencians paguen prop de 800 euros més que en 2015 per impostos". A més, li ha retret que "té 10.800 milions més de pressupost i segueix engrossint el deute per una pèssima gestió".

   És alguna cosa que ha lligat amb que "Puig és incapaç de gestionar i incapaç de reclamar un canvi de model de finançament autonòmic i demanar les quantitats que el Govern deu tant per la dependència com pels desplaçats sanitaris". "Tot i pujar impostos, de recaptar més i de tindre més pressupost, Puig encara endeuta més a tots els valencians", ha insistit.

   "Puig és un nefast gestor que deixa la Generalitat en el caos absolut. Només ha fet dels anuncis la seua manera de gestionar. És un president caòtic que deixa un llegat pèssim als valencians ja que eixe deute la van a haver de pagar les generacions futures a causa dels excessos i falta de criteri a l'hora d'assignació de recursos --ha reiterat--. Tenen el govern més car i nombrós de la història de la Comunitat i un sector públic que perd 1.800 milions des que és president".

   Dit açò, el diputat ha advertit que "els diners solament va a engreixar la seua administració, amb una gravíssima situació de fallida absoluta de la Generalitat, mentre manté el govern més car i nombrós de la història".