Publicado 03/10/2022 17:23

El PP critica una modificació pressupostària de 26,4 milions en la construcció de col·legis

Archivo - Arxiu - La portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó
PPCV - Archivo

   VALÈNCIA, 3 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La portaveu d'Educació del PP en Les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat aquest dilluns que el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, "retalla diners de la construcció de col·legis quan té 19.000 alumnes en barracons i la majoria dels centres promesos per construir".

   Així ha valorat l'última modificació pressupostària publicada pel Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) que "torna a retallar 26,4 milions d'euros de construcció d'infraestructures educatives: 14,4 milions en Primària i 12 milions en Secundària".

   Per a Gascó, és escandalosa la falta de gestió, la nul·la planificació i l'escassa transparència d'aquest Consell que es dedica a retallar diners del pla Edificant "mentre hi ha desenes de col·legis amb les seues obres paralitzades en aquests moments".

   "El pitjor és que aquestes retallades són habituals: des que existeix Edificant són més de 300 milions d'euros retallats per a destinar-los a altres causes que no tenen res a veure amb les educatives, demostrant la falta de planificació que té en Educació i en la resta d'àrees", ha asseverat en un comunicat.

   Segons ha apuntat, les dades oficials de la Intervenció de la Generalitat arrepleguen que, dels 1.337 milions d'euros del pla Edificant, "solament s'han executat 229,2 milions, el 17,1%, i amb prou faenes han pagat el 12%". "Puig no només executa amb prou faenes el 17% dels diners per a Edificant, sinó que a més retalla el ja pressupostat", ha insistit, per a defendre que els diners desviats a altres despeses podria haver-se destinat a construir cinc col·legis i dos instituts.

   Açò demostra, ha criticat, que "a Puig se li ha fet bola el problema de les infraestructures educatives i és incapaç de solucionar-ho: Ho va demostrar en el desastrós pla de 2016 i ara amb l'Edificant".

   La 'popular' ha exigit així al president que execute el 100% d'una de les partides més importants del pressupost d'Educació: "Primer abdica en els alcaldes i després no es gasta els diners demostrant una incompetència absoluta. Aquest anar corrents demostra que no saben per on van, sense un full de ruta clar amb les infraestructures educatives posat que solament executen el 17%. Els va gran aquesta gestió. Han de deixar pas a un altre govern que prioritze l'educació per damunt de l'actual política nacionalista centrada en la ideologització, perquè ací sí que el Consell de Puig mai falla".