PP i Cs tanquen un doble acord i governaran els pròxims quatre anys l'Ajuntament i Diputació d'Alacant

Publicado 14/6/2019 19:04:59CET
EUROPA PRESS

ALACANT, 14 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els equips negociadors del Partit Popular i Ciutadans han tancat aquest divendres, en una última reunió de més de quatre hores, un acord pel qual governaran conjuntament en el consistori alacantí i en la Diputació d'Alacant com a "contrapés" a les futures polítiques que puga impulsar el Consell de la Generalitat.

L'acord de Govern situarà el 'popular' Luis Barcala, que repetirà al capdavant de l'Ajuntament, i el 'popular' Carlos Mazón en la Diputació d'Alacant. Ciutadans assumirà una de les dos vicepresidències que tindrà la Diputació, mentre que en l'Ajuntament el cap de llista de Cs, Maria del Carmen Sánchez, serà la portaveu del nou equip de Govern i una vicealcaldia.

A aquesta última trobada han assistit Luis Barcala i el seu número dos, Carlos Mazón, i el líder de la formació 'taronja', Toni Cantó, i la número u de Cs, Maria del Carmen Sánchez.

'Populars' i Cs governaran en minoria l'Ajuntament, atés que sumen 14 dels 29 regidors que té el consistori alacantí. Així les coses, es queden a u de la majoria absoluta i a l'espera de conéixer, en la sessió d'investidura de demà dissabte, què votarà Vox, ja que els seus dos edils no han aclarit qual seria la seua posició davant el bipartit de dretes que hui naix.

La resta de la corporació de la capital alacantina ho componen PSPV, amb nou edils, Compromís (dos) i la confluència Unides Podem-Esquerra Unida, també amb dos.

Per la seua banda, en la Diputació d'Alacant governaran amb majoria atés que el PP té 14 diputats, empatat amb el PSPV que va ser el partit més votat a nivell provincial, mentre que Cs sa 3. En la Diputació, Compromís només té un diputat provincial.

colaboracio