Publicado 13/7/2020 12:33:08 +02:00CET

El PP diu que hi ha una normativa autonòmica que permet drecretar el confinament

Antonio González Terol, vicepresident de Política Territorial del PP.
EUROPA PRESS

MADRID, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

El sotssecretari de Política Territorial del PP, Antonio González Terol, ha assegurat aquest dilluns, després que una jutgessa haja paralitzat el confinament a Lleida, que hi ha una normativa autonòmica i estatal que permet decretar un confinament i que constitueix una alternativa legal a l'"excepció constitucional" de l'estat d'alarma.

En concret, la jutgessa del Jutjat d'Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha acordat no ratificar la decisió la Generalitat de confinar diversos municipis perquè veu desproporcionada la resolució, l'objectiu de la qual "és eludir l'aplicació de l'estat d'alarma parcial", i afegeix que és una competència estatal.

En una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press, González Terol ha assenyalat que hi ha "solucions alternatives" i una "normativa autonòmica i estatal" que permet decretar confinaments.

En aquest punt, ha recordat les decisions que van prendre en el seu moment la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, "atacada per tancar escoles, llars d'infants i residències de gent gran". "Ho va fer sent presidenta del govern autonòmic i sense que estiguera vigent l'estat d'alarma", ha afegit.

De la mateixa manera, González Terol ha recordat que el president de Múrcia, Fernando López-Miras, també va decidir "confinar part de la població" quan no s'havia establit l'estat d'alarma i ho va fer amb la "normativa autonòmica".

De la seua banda, el sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha assegurat que el seu partit ha sol·licitat al Govern d'Espanya que "coordine amb les comunitats autònomes" aquest tipus de situacions davant els rebrots de coronavirus que s'han produït a diferents territoris.

A més, Montesinos ha recordat que el Partit Popular ja va sol·licitar a Pedro Sánchez que "articulara un pla b", una "alternativa a l'estat d'alarma" basada en "un pla jurídic" amb l'ordenament vigent.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  El Ministerio de Sanidad prohíbe fumar en la calle y cierra las discotecas ante el avance del COVID-19

 2. 2

  Iglesias denuncia un "juicio mediático" a Podemos y avisa que seguirá en el Gobierno con su agenda republicana

 3. 3

  Alemania amplía a toda España, a excepción de Canarias, la consideración de zona de riesgo

 4. 4

  Detenido un varón en Córdoba acusado de matar a golpes a un perro con un bate de béisbol

 5. 5

  Canarias cierra el ocio nocturno, impone la mascarilla obligatoria y prohíbe fumar en la calle