El PP llança una ofensiva per a reforçar competències de l'Estat en educació i que no hi haja "17 sistemes diferents"

Publicado 17/9/2018 18:41:30CET

Diu que els independentistes volen portar la seua "confrontació a les aules" catalanes i el PP "no ho va a permetre"

MADRID, 17 Sep. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit llançarà una ofensiva per a reforçar les competències de l'Estat en educació, de manera que els joves tinguen igualtat d'oportunitats visquen on visquen i "no hi haja 17 sistemes diferents". Es tracta d'impulsar una major supervisió dels llibres text, garantir unes matèries comunes en tota Espanya i que hi haja un "reforçament de l'Alta Inspecció" educativa per a evitar fets com els quals estan ocorrent a Catalunya, on, segons ha ressaltat, els independentistes estan portant la seua "confrontació a les aules".

En una roda de premsa en la seu del PP, després de la reunió del comité de direcció que ha presidit Pablo Casado, García Egea ha informat que el seu partit ha mantingut reunions amb diferents col·lectius de l'educació, inclosos professors i editorials. "Des del PP anem a llançar una ofensiva de reforçament institucional en matèria educativa", ha manifestat.

En concret, ha detallat que el seu partit vol recuperar el "principi de supervisió dels llibres de text", abans que siguen introduïts en el sistema educatiu i "reforçar la troncalitat" de les matèries comunes perquè s'ensenyen "de la mateixa forma en tota Espanya". A més, ha recordat que el PP ja va posar damunt la taula un "MIR educatiu".

Es tracta, ha continuat, que un jove de Castelló estudie les mateixes matèries i amb uns continguts comuns que un jove a Tarragona, Terol o Madrid. "Volem facilitar la igualtat d'oportunitats entre tots els espanyols i facilitar que tots els joves a Espanya, independentment d'on visquen, tingues les mateixes oportunitats en l'àmbit educatiu", ha agregat.

REFORÇAR LES COMPETÈNCIES DE L'ESTAT EN LES CCAA

En el cas concret de Catalunya, García Egea ha subratllat que el PP no té en el Parlament autonòmic els vots suficients per a "reformar la llei educativa a Catalunya", ja que és "competència del Parlament autonòmic", però ha recalcat que el que volen és "reforçar les competències de l'Estat en totes les autonomies".

"Es tracta que el jove que es trasllada de Castella-la Manxa a Madrid o de Castella i Lleó a Catalunya, no tinga per què patir la incompetència d'alguns polítics que creuen que el sistema educatiu és un capritx i no un pacte d'Estat al que tots hem d'arribar", ha dit, després de criticar que PSOE i Cs s'alçaren d'eixe pacte que va intentar impulsar l'Executiu de Mariano Rajoy en la passada legislatura.

García Egea ha explicat que el PP s'ha reunit amb les editorials perquè el que vol és que es "garantisca per llei que totes les matèries comunes s'estudiaran de la mateixa forma a Espanya". "Ja està bé, els espanyols no volen 17 sistemes educatius diferents i el que pretenem amb açò és un reforçament institucional de la figura del professorat, el MIR educatiu i la igualtat de tots els espanyols a estudiar el mateix a tot arreu", ha postil·lat.

Contador
colaboracio