Publicado 26/10/2020 14:08CET

El president d'Astúries proposarà aquest dilluns el tancament de la comunitat

El president del Principat, Adrián Barbón.
GOBIERNO DE ASTURIAS

OVIEDO, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Principat d'Astúries, Adrián Barbón, proposarà aquest dilluns en la reunió del comité de crisi de la COVID-19 que se celebrarà aquesta vesprada el tancament d'Astúries. El cap de l'executiu asturià oferirà una roda de premsa a les 17.00 hores.

En la trobada participaran l'alcalde d'Oviedo, Alfredo Canteli; l'alcaldessa de Gijón, Ana González; i l'alcaldessa d'Avilés, Mariví Monteserín en el Palau del Comte de Toreno.

Barbón adoptarà aquesta mesura per la necessitat de prendre mesures dràstiques que frenen l'expansió dels contagis. El cap de l'executiu ja va defendre al juny que les comunitats amb pitjors dades continuaren en estat d'alarma fins a millorar la seua situació epidemiològica. Ara ha sigut dels primers a sol·licitar la nova declaració de l'estat d'alarma.

Divendres passat va decretar el tancament perimetral de les tres grans ciutats asturianes; Oviedo, Gijón i Avilés, i també va sol·licitar una valoració jurídica del Tribunal Superior de Justícia per a poder establir el toc de queda entre les 0.00 i les 6.00 hores.

colaboracio