6 de abril de 2020
 
Publicado 25/2/2020 18:36:19 +01:00CET

El principal focus de contagi a Itàlia certifica que s'ha "estabilitzat" el nombre de casos detectats

Mascarillas pel coronavirus en el nord d'Itàlia
GETTY IMAGES / EMANUELE CREMASCHI

ROMA, 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president de Llombardia, Attilio Fontana, s'ha mostrat confiat que la situació d'expansió del coronavirus està "estabilitzada" en la regió que governa, la més afectada a Itàlia per l'epidèmia amb 240 persones contagiades i on es troben els municipis declarats en quarantena per les autoritats.

"La situació s'ha estabilitzat. Però han de passar 4 o 5 dies per a analitzar quals han sigut les conseqüències de les mesures extraordinàries preses", ha assenyalat Fontana en una roda de premsa a Milà.

A més el polític del partit ultradretà de la Lliga ha explicat que a partir d'ara per a atribuir com a causa al coronavirus les morts dels pacients infectats, es manaran els casos a l'Institut Superior de la Sanitat d'Itàlia que verificarà, si escau, que les defuncions van ser produïdes efectivament pel virus originat a la Xina i va ser només un element més en un quadre de patologies més ampli.

Les morts a Itàlia segueixen sent set, l'última ha sigut una persona de 62 anys de Castiglione d'Adda, un poble situat dins de la zona roja així cridada per s'un focus de contagi, que estava amb tractament de diàlisi. Els experts insisteixen que el virus no causa directament la mort, sinó que afecta, sobretot un grup més vulnerable com ancians o gent amb patologies prèvies.

D'altra banda, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) situa la letalitat del coronavirus en el 2% i el 4% entre els infectats en la ciutat xinesa de Wuhan i en prop del 0,7% fora de Wuhan.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Hospitalizado el primer ministro Boris Johnson diez días después de dar positivo por coronavirus

 2. 2

  Bunbury, sobre Héroes del Silencio: "No encuentro motivo para volver a juntarnos"

 3. 3

  Los casos por coronavirus en España se elevan a 135.032 y a 13.055 los fallecidos, pero continúan en descenso

 4. 4

  El Gobierno avisa de una mayor intervención en la economía por la crisis

 5. 5

  Animales a los que se les puede transmitir el Covid-19