La principal fuita del Nord Stream en la part sueca ja no s'aprecia sobre la superfície del Bàltic

Emissió de gas després del sabotatge en el Nord Stream 1, en la zona econòmica exclusiva de Suècia
GUARDIA COSTERA DE SUECIA
Publicado: lunes, 3 octubre 2022 16:47

   MADRID, 3 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La major fuita de gas del Nord Stream sorgida la setmana passada en la part sueca després del sabotatge "ja no és visible en la superfície" del mar Bàltic, encara que el nivell de fuita de la segona "ha augmentat lleugerament", segons un informe publicat aquest dilluns per la Guàrdia Costera de Suècia.

   El sabotatge va derivar en total en quatre fugides, dos d'elles en la zona econòmica exclusiva de Suècia. La principal, sorgida del Nord Stream 1, no deixa veure bambolles sobre la superfície marina, mentre que la menor, en el Nord Stream 2, s'estén per uns 30 metres de diàmetre.

   Les autoritats marítimes sueques han emès alerta de navegació per a la zona, sense que ara com ara se sàpia quan conclouran les fuites. Inicialment, els experts van estimar que conclouria el diumenge, alguna cosa que sí podria haver-se complit en el cas de la major fuita.

   La companyia russa Gazprom ha confirmat aquest dilluns l'estabilització de la pressió en els gasoductes del Nord Stream danyats, que malgrat no estar en ús sí emmagatzemaven metà a pressió, un tipus de gas especialment contaminant per a l'atmosfera.