Un programa de la UV duplica el percentatge d'insercions sociolaborals de persones amb discapacitat en un any

Archivo - Arxiu - Rectorat de la UV
UV - Archivo
Publicado: martes, 29 noviembre 2022 11:45

   VALÈNCIA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El programa Col·laborAcció de la Universitat de València ha duplicat el percentatge d'insercions sociolaborals de persones amb discapacitat en un any, segons les dades donades a conéixer pel servici d'ocupació i orientació laboral de la UV, UVocupació, en el marc de la Setmana de la Discapacitat.

   Els resultats de l'última edició del programa Col·laborAcció per a la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat revelen que ha duplicat les insercions en un any. Es tracta d'un projecte experimental que proposa un pla pioner d'acolliment en l'empresa que afavorisca la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i que en 2022 ha celebrat la segona edició, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

   El programa ha aconseguit que 12 de les 31 persones participants hagen oposat treball, és a dir, un 38,7 per cent enfront del 20% de la primera edició. Segons assenyala la UV, "aquesta és una dada que diu molt de l'eficàcia dels diferents itineraris realitzats durant el programa que, amb una durada de sis mesos, s'havia proposat com a objectiu la inserció de dos persones".

   Les insercions corresponen a quatre dones (33,3%) i huit homes (66,6%), la qual cosa "indica la dificultat de les dones amb discapacitat per a accedir a una ocupació per patir una doble discriminació: ser dona i tindre una discapacitat". Els sectors d'activitat han sigut servicis socials, tecnologies de la comunicació i la informació, banca, sanitat, comunicació i màrqueting, educació, i servicis.

   D'altra banda, aquesta segona edició del programa, que ha tornat a finançar Labora, ha inclòs com novetat una proposta de mentoring, en la qual han participat nou mentors/es (professionals amb discapacitat en actiu) i 13 mentorats, que han realitzat 18 sessions de mentorització entre ells.

   El programa s'ha articulat mitjançant l'acompanyament a l'organització i a la persona amb discapacitat per a assegurar l'èxit de la plena inclusió en el procés d'incorporació al seu lloc de treball.

   Per a arribar a aquest punt, s'han realitzat 566 assessoraments, a més de 31 itineraris individualitzats d'inserció sociolaboral i entrevistes personalitzades. Les persones participants han rebut orientació professional, i un acompanyament i seguiment abans, durant i després de la contractació.

   Tot açò s'ha produït en el context d'un mercat laboral amb 636 ofertas de empleo qualificades, de les quals 93 es dirigien específicament a persones amb un certificat de discapacitat igual o superior al 33%.