El Provincial de Castelló diu que va denunciar les factures per la seua obligació de controlar els diners públics

Hospital Provincial de Castelló
EUROPA PRESS
Publicado 22/11/2017 17:33:01CET

CASTELLÓ, 22 Nov. (EUROPA PRESS) -

El gerent del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, Ximo Sanchís, ha assegurat este dimecres que van denunciar la facturació presumptament irregular del centre entre 2003-2015 per la seua obligació de controlar els diners públics.

Sanchís ha realitzat estes declaracions després d'arxivar la Fiscalia les diligències d'investigació penal que es van incoar per la denúncia interposada per ell mateix sobre presumptes irregularitats en relació amb expedients de contractació i factures que s'havien emès sense suport o cobertura contractual en el període 2003-2015.

Així, ha recordat en un comunicat que el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló va detectar irregularitats relacionades amb la facturació emesa per part de, entre unes altres, les empreses PIAF i TELECSO durant els anys 2003 i 2015, per import de 33 milions d'euros.

Davant estos fets, que considera que suposen una "transgressió del procediment de contractació pública i de la llei d'Hisenda Pública i que podrien ser constitutius de delicte", el Consorci, "com és la seua obligació davant la sospita del mal ús de diners públics", va remetre esta informació a la Fiscalia Anticorrupció de València que, al seu torn, la va derivar a la Fiscalia de Castelló.

A açò se suma, segons ha afegit, que PIAF està implicada en el cas Gürtel de finançament irregular del PP. "De fet, el que fóra el seu conseller ha admès finançar irregularment al partit a canvi de la concessió d'obres", ha assenyalat.

Per tot açò, des del Consorci s'insisteix en l'obligació de control dels diners públics i en la gestió, i ha destacat el seu compromís de traslladar a les entitats competents les irregularitats que es detecten per a garantir el "bon ús" dels diners públics, "tal com s'ha procedit en este cas".

colaboracio