Un diari ultraortodox israelià esborra les dones de la foto de la manifestació de París

Publicado 13/1/2015 16:01:53CET
Fotografía manipulada de la manifestación en París
'WALLA.IL'

MADRID, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

Un diari ultraortodox israelià ha manipulat una fotografia de la primera línia de la manifestació antiterrorista de París per a eliminar totes les dones presents, incloses la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, l'Alta Representant de Política Exterior i Comuna de la UE, Federica Mogherini, i la reina Rània de Jordània, entre d'altres.

La imatge en qüestió ha estat portada del diari 'HaMevaser' i, segons fonts esmentades pel diari 'Haaretz', no ha estat elaborada mitjançant l'eliminació de dirigents puntuals, sinó a partir de la unió de diverses fotografies que deixen fora les dones.

El món ultraortodox margina la dona en la vida pública i, en l'àmbit polític, els partits d'esta ideologia prohibixen explícitament candidatures femenines al Parlament (Knesset). Fins i tot en la publicitat, les empreses solen presentar un món només d'homes en el qual, només en algun cas, apareix alguna xiqueta.

El cas de 'HaMevaser' recorda la polèmica generada el 2011 per l'eliminació de la presència de la llavors secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, de la icònica imatge de la Casa Blanca durant l'operació on va morir abatut Ossama Bin Laden.

El setmanari 'Di Tzeitung', de Brooklyn, es va veure obligat a fer marxa enrere i tornar Clinton a la sala de seguiment arran de les crítiques polítiques. La publicació va arribar a demanar perdó a la Casa Blanca i el Departament d'Estat.

colaboracio