El PSOE endureix la vigilància sobre Torra amb sancions si adopta mesures racistes o discriminatòries

Publicado 21/5/2018 15:16:58CET

MADRID, 21 May. (EUROPA PRESS) -

El PSOE estarà especialment alerta davant les accions que emprenga el nou president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i ha plantejat una modificació legislativa perquè siga possible sancionar-lo econòmicament i administrativament en cas que engegue mesures que siguen discriminatòries amb una part de la població catalana.

Així ho ha anunciat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en roda de premsa a la seu del partit a Ferraz, on s'ha reunit en un ple l'Executiva Federal de la formació, composta per mig centenar de representants.

L'Executiva ha aprovat que el Grup Parlamentari Socialista presente una esmena a la Llei d'Igualtat de Tracte i No Discriminació que es tramita actualment al Congrés perquè siga possible sancionar administrativament aquells dirigents polítics que expressen idees xenòfobes o racistes, singularment si van acompanyades després d'accions discriminatòries". Sánchez ha posat com a exemple d'una acció discriminatòria el que es negara als immigrants tenir accés a la sanitat pública.

Sense entrar en més detalls, Sánchez ha revelat que ja ha analitzat amb el president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, els diferents escenaris que planteja el desafiament llançat per Torra en pretendre nomenar com a consellers polítics actualment a la presó o que es troben a Bèlgica.

I ha volgut deixar clar que és Torra el que, amb la seua actitud desafiadora, està perllongant la continuïtat del 155 a Catalunya. Sánchez ha fet una crida a ERC perquè reflexione sobre el tipus de figura que han investit com a president de la Generalitat de Catalunya.

A Ciutadans i a Podem també els ha advertit que el desafiament secessionista es perllongarà, per la qual cosa és necessari que assumisquen com més prompte possible una posició d'Estat que enfortisca la posició d'unitat dels partits que defensen la Constitució.

colaboracio