Publicado 25/10/2021 13:51CET

El PSOE insisteix que tot el Govern ha de participar de la reforma laboral, també Economia: "faltaria més"

El portaveu adjunt del PSOE en el Congrés, Felipe Sicilia, intervé en una roda de premsa en la primera reunió de la Comissió de l'Executiva Federal del Partit Socialista triada en el 40 Congrés, a Ferraz, a 18 d'octubre de 2021, a Madrid.
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

   MADRID, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu del PSOE, Felipe Sicilia, ha recalcat hui que tot el Govern ha de participar en la modificació de la reforma laboral. Considera que tots els departaments implicats han de participar en la taula de diàleg i entre els ministeris que ha citat està el d'Economia. "Faltaria més", ha exclamat el dirigent socialista.

   Sicilia ha exposat els assumptes que ha tractat la Comissió Executiva Federal del PSOE aquest dilluns, presidida per Pedro Sánchez, i ha assenyalat que els socialistes han abordat la reforma laboral. Un assumpte que ha generat polèmica des de la setmana passada quan la ministra de Polítiques Socials, Ione Belarra, va demanar una reunió dels partits de la coalició del Govern, després d'acusar Nadia Calviño d'ingerència en la negociació per a la reforma laboral.

   El portaveu socialista ha volgut deixar clar que "el Govern és un un govern en el seu conjunt" i la reforma laboral que isca serà de tot el Govern" igual que ho ha sigut la Llei d'Habitatge que s'aprovarà demà al Consell de Ministres i en la qual també ha participat Podem, encara que la titularitat de la matèria correspon a un ministeri dirigit pel PSOE.

   En aquest sentit, Felipe Sicilia ha recalcat que és "lògic" que els departaments afectats, com pot ser Educació referent a Formació Professional o com puga ser Hisenda, Economia. "Faltaria més" ha exclamat abans d'afegir que també estaran implicats altres ministeris com el d'Igualtat, pels salaris i la contractació.

   I al fil d'aquest aclariment, ha afegit que la participació d'aquests ministeris ha de ser en el "si" d'on s'ha d'acordar, és a dir, en la taula de diàleg amb els agents socials. "Clar que el PSOE vol participar d'aquesta reforma laboral, faltaria mes, és que això és un govern de coalició", ha insistit.

   En ser preguntat si la reforma laboral suposarà una "derogació" de l'actual legislació, no ha aclarit si aquesta és la terminologia que s'ha d'emprar. S'ha limitat a exposar que es tractarà d'un "nou marc de relacions laborals" amb el qual es pretén donar "estabilitat" en l'ocupació, amb salaris dignes, en una economia forta i done garanties als inversors i estarà homologada als paràmetres europeus.

colaboracio