PSOE i Podem acosten la repetició electoral després de fracassar la negociació per a la investidura de Sánchez

Publicado 10/9/2019 18:38:02CET
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 10 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'últim intent de negociació entre el PSOE i Unides Podem per a formar govern ha acabat aquest dimarts en fracàs, sense que cap de les dos parts haja cedit en les seues posicions de partida i sense que hi haja aspectes que la falta d'enteniment puga revertir-se.

Així les coses, en els pròxims dies s'espera que el Rei Felip VI duga a terme la preceptiva ronda de consultes amb els partits polítics en la qual constatarà la falta d'acord i que li portarà a dissoldre les Corts i convocar eleccions el 10 de novembre, una vegada finalitze el 23 de setembre el termini de dos mesos que fixa la Constitució per a intentar formar govern des de la primera votació de la investidura.

Després de quasi quatre hores de reunió entre els equips negociadors, els dos partits han constatat que no és possible l'acord, han culpat a l'altra part de mantindre una posició inamovible i s'han instat recíprocament la reflexió, en un intent de posar la pilota en la teulada de l'adversari i evitar la responsabilitat del fracàs.

Des del PSOE es diuen disposats a tornar a la mesa de negociació només si Podem renuncia a entrar en el Consell de Ministres. Mentre que des dels morats acusen els socialistes de pretendre imposar un Govern monocolor i d'haver amenaçat durant la negociació amb alçar-se de la taula si no cedien en aquest punt.

Contador
colaboracio