El PSOE proposa un nou tipus penal d'enriquiment il·lícit castigat amb fins a tres anys de presó

El portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Patxi López
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 10:38

   MADRID, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El PSOE vol aprofitar la reforma del Codi Penal que posarà fi al delicte de sedició per a tipificar el delicte d'"enriquiment il·lícit", que castigarà amb entre sis mesos i tres anys de presó i amb inhabilitació d'entre dos i set anys als càrrecs públics que fins a cinc anys després d'abandonar el seu lloc incrementen el seu patrimoni en més de 250.000 euros i no ho puguen justificar.

   Amb aquest objectiu, han registrat una esmena a la proposició de llei que van impulsar juntament amb Unides Podem para, entre altres coses, acabar amb el delicte de sedició, segons ha explicat en roda de premsa el portaveu del Grup Socialista en el Congrés, Patxi López.

   López ha insistit que aquesta esmena no té a veure amb el delicte de malversació que ERC proposa retocar durant la tramitació d'aquesta iniciativa, i que tampoc tindrà cap efecte sobre els condemnats pel cas dels ERE fraudulents d'Andalusia.

   El dirigent socialista ha assegurat que no han negociat aquest assumpte amb els republicans i he posat l'accent que el PSOE, com el propi Codi Penal "distingeix" entre "corrupció i malversació".

   En aquest context, ha indicat que parlaran amb els de Gabriel Rufián quan coneguen les seues propostes i, en qualsevol cas, ha recalcat que els socialistes no acceptaran "cap reculada" en la lluita contra la corrupció i que "qualsevol ús irregular o arbitrari dels fons públics ha d'estar penat".

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià