Publicado 20/05/2022 13:39

El PSOE reconeix que el rei emèrit "no només deu una explicació, sinó també una disculpa" als espanyols

El rei Juan Carlos a la seua arribada al Club Náutico en Sansenxo
Raúl Terrel - Europa Press

   VALÈNCIA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

   El portaveu de l'Executiva del PSOE, Felipe Sicília, ha emmarcat el retorn de Juan Carlos I a Espanya en una decisió "estrictament personal" que només competeix a Casa Real i no al Govern, encara que ha reconegut que el rei emèrit ha de donar "no només una explicació, sinó també una disculpa" a tots els espanyols.

   Així ha valorat, en roda de premsa a València durant una interparlamentaria socialista, el retorn de Juan Carlos I després de dos anys en Abu Dabi amb motiu de la Copa d'Espanya de Vela de 6 Metres, que gaudirà aquest cap de setmana al costat de la infanta Elena en Sanxenxo (Pontevedra).

   Sicília ha reiterat la posició del seu partit recalcant que Sarsuela és la institució amb la qual ha de mantindre relació l'emèrit i no el Govern, ja que el seu retorn "entra dins de l'àmbit personal".

   Dit açò, ha assenyalat que Juan Carlos I hauria de donar explicacions i disculpes, en al·lusió als assumptes judicials relacionats amb la seua fortuna que han quedat arxivats per part de la Fiscalia. "No sé què farà", ha dit, i ha mostrat la seua confiança en què tinga una "oportunitat" d'expressar-se.

   En qualsevol cas, el portaveu socialista no ha volgut valorar la possibilitat que l'emèrit tinga previst tornar a Espanya pròximament per a assistir a altres regates ni que aquests viatges es puguen convertir en fets normalitzats.

colaboracio