Ribó (Compromís) obté el suport del PSPV per a ser alcalde de València

Ribó y Calabuig antes de comenzar la reunión
Foto: EUROPA PRESS
Actualizado 5/6/2015 14:58:45 CET

VALÈNCIA, 5 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El PSPV de València ciutat donarà suport a la candidatura de Compromís a l'Alcaldia de la capital, encapçalada per Joan Ribó, per a "avançar" en la conformació d'un "govern progressista" en resposta a "la voluntat majoritària expressada per part dels ciutadans en les últimes eleccions" municipals. Alhora, els socialistes han mostrat la seua disposició a entrar en un "govern de progrés".

   Així ho ha avançat este divendres el candidat socialista a l'Ajuntament de València, Joan Calabuig, després de la reunió que ha mantingut amb Ribó per a abordar la possibilitat d'arribar a un acord en este sentit. Esta trobada, celebrada a l'edifici de La Nau de la Universitat de València durant una mica més d'una hora, és la primera que formalment han mantingut els dos candidats.

   "La voluntat de canvi progressista per part dels ciutadans s'ha de materialitzar i per esta raó, a València la nostra opció primera és donar suport a la llista que va encapçalar Ribó per a l'Alcaldia en estes últimes eleccions", ha plantejat Calabuig. Amb el suport del PSPV, amb cinc edils, i de València en Comú, que ja ha expressat el seu suport a Ribó amb tres edils, la candidatura de Compromís, que ha aconseguit 9 edils, aconseguiria el govern municipal. El PP té 10 i Ciutadans, amb 6.    

   Després de la trobada i les paraules del candidat socialista, Joan Ribó ha indicat que a València s'arribarà "a un acord per a canviar la ciutat". D'esta manera, ha dit que baixarà la "preocupació" dels qui temien que esta pacte no es tancara i ha apuntat que "no es realitzaran els desitjos" dels qui no ho volien.

colaboracio