El PSPV fa un balanç "molt positiu" de les festes i proposa una mesa d'"avaluació post-falles"

Publicado 21/3/2018 18:31:31CET

VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de l'Executiva del PSPV de València, Borja Sanjuán, fa un balanç "molt positiu" de les Falles 2018 i destaca especialment el dispositiu de seguretat, al que puntua amb "un notable alt". A més, els socialistes proposen crear "una mesa d'avaluació post-falles en l'Ajuntament de València".

En roda de premsa, Sanjuán ha assenyalat que aquestes han sigut "unes Falles de consolidació internacional de la festa", amb una ocupació hotelera estimada del 86% i una "repercussió mediàtica molt important" i un efecte "fonamental per a desestacionalitzar el turisme de València".

"Són un aparador del que singularitza València, del que és realment València", que "té encants de sobra per a atraure cada vegada un major nombre de turistes", ha dit, al mateix temps que ha agregat que s'està aconseguint que el producte València "siga recognoscible per a altres ciutats d'Espanya i per a altres països".

En l'àrea de seguretat, Sanjuán ha felicitat policies, bombers i efectius de Protecció Civil, que han aconseguit que "en una data en què la ciutat dobla la població aconsegueixen que es reduïsca respecte a altres anys el nombre de denúncies i incidents".

"València té la capacitat d'atraure, generar i albergar esdeveniments que van molt per damunt del que és la seua població i fer-ho sense cap tipus d'incident, en gran part gràcies a que hem aconseguit harmonitzar la seguretat i la festa en una època en la qual és molt complicat", ha indicat el socialista, que ha apuntat que en altres ciutats sí hi ha hagut problemes per a mantindre la seguretat.

Per açò, ha indicat que "el balanç és molt positiu" encara que sempre cal tendir a millorar "problemes puntuals que han de solucionar-se. En aquest sentit, el PSPV instarà a crear "una mesa d'avaluació post-falles en l'Ajuntament de València on es done cabuda a totes les veus" i participen tant fallers com a hostelers, hotelers, cossos de seguretat i veïns, podent "aprendre del que ha funcionat i el que no".

"No deixem passar més el temps perquè les Falles de 2019 seguisquen millorant unes Falles que ja han sigut molt bones", ha agregat.

Preguntat sobre els aspectes a millorar, ha indicat que existeixen "interessos diversos i moltes vegades contraposats" en la celebració de les festes, com les molèsties pels sorolls i el consum d'alcohol en el carrer o la denunciada competència deslleial als establiments "es donen en qualsevol festa de carrer d'Espanya" i cal anar millorant en aquest sentit "gradualment".

"Les coses han funcionat bé, però si hi ha queixes dels comerciants i de determinades associacions de veïns cal atendre-les i buscar una manera de solucionar-les, per açò proposem una mesa on estiguen presents", ha conclòs.

colaboracio