Publicado 15/09/2021 10:13CET

Publicada al BOE l'ampliació del termini de cobertura de les ajudes directes per a autònoms i empreses

La vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en imatge d'arxiu
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

   Es podran destinar a compensar pèrdues comptables

   MADRID, 15 set. (EUROPA PRESS) -

   El Reial decret-llei en el qual s'amplia fins al 30 de setembre el termini de cobertura de les ajudes directes destinades a autònoms i empreses afectades per la pandèmia i que gestionen actualment les comunitats autònomes entrarà en vigor demà després de publicar-se aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

   Aquesta extensió del termini es contempla en el decret que va aprovar ahir el Consell de Ministres per a abaratir el rebut de la llum.

   La norma estableix que es podran cobrir mitjançant aquestes ajudes els deutes i els costos fixos incorreguts fins al 30 de setembre, en lloc de fins al 31 de maig. Per tant, aquestes ajudes de caràcter finalista podran emprar-se per al pagament de deutes i costos fixos assumits per les empreses des de març de 2020 fins al 30 de setembre de 2021.

   A més, el Reial decret-llei aclareix que, dins de les finalitats a les quals es poden destinar les ajudes, el concepte de costos fixos incorreguts inclou les pèrdues comptables generades durant el període de cobertura.

   Així, els autònoms i empreses podran destinar les ajudes a satisfer deutes i realitzar pagaments a proveïdors i altres creditors, financers i no financers, així com a compensar els costos fixos incorreguts, incloses les pèrdues comptables, sempre que s'hagen generat en el termini establit i procedisquen de contractes anteriors al 13 de març de 2021, data d'entrada en vigor del Reial decret- llei.

   L'ampliació del termini de cobertura completa l'extensió de l'àmbit d'actuació que es va aprovar a l'abril de 2021. Aquesta modificació va permetre a les comunitats autònomes incloure sectors addicionals i permetre l'accés a les ajudes empreses que, per circumstàncies excepcionals, hagueren registrat pèrdues en 2019.

UNA GESTIÓ DESIGUAL ENTRE COMUNITATS

   La setmana passada, la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ja va anunciar que el Govern havia sol·licitat a la Comissió Europea estendre el marc extraordinari d'aquestes ajudes públiques davant els retards existents en algunes comunitats autònomes.

   Després de les queixes d'organitzacions empresarials i d'autònoms sobre les restrictives condicions del decret, Calviño va argumentar que el ritme en la concessió d'aquestes ajudes està variant molt en les diferents comunitats, ja que algunes van més ràpid que unes altres.

Contador
colaboracio