Puig anuncia que el Consell adoptarà mesures "immediates" per a ajuntaments i sectors afectats pel temporal

Compareixença a Benicarló
GVA
Publicado 19/10/2018 18:57:42CET

CASTELLÓ, 19 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell adoptarà mesures "immediates" per a recolzar els ajuntaments i sectors econòmics que s'hagen vist afectats pel temporal, i ha agraït a la ciutadania la seua responsabilitat i comportament "magnífic".

"La posició de la Generalitat sempre ha sigut la mateixa: el primer que hem de salvar davant qualsevol emergència és la seguretat de les persones", ha afirmat durant una reunió en l'Ajuntament de Benicarló (Castelló) amb responsables del dispositiu preparat per a fer front a l'emergència.

De cara a les pròximes hores, Puig ha demanat als valencians que mantinguen la "prudència", atés que ha recordat que l'alerta encara no ha finalitzat, informa el Consell en un comunicat.

En qualsevol cas, ha garantit que la Generalitat donarà resposta "immediata" a través dels acords que siguen necessaris i mitjançant els mecanismes que resulten més eficaços a les necessitats dels ajuntaments que hagen pogut veure les seues infraestructures bàsiques danyades, així com a sectors econòmics afectats, com l'agrícola.

"VAL MÉS CURAR-SE EN SALUT"

El cap del Consell ha destacat les actuacions per a preservar la seguretat de la ciutadania, com la suspensió de classes i activitats, unes decisions que "encara que puguen causar molèsties, són absolutament necessàries perquè val més curar-se en salut", ha recalcat.

Amb aquest prisma, ha recordat que la Generalitat treballa conjuntament en el dispositiu d'emergències amb els ajuntaments, el Govern central i els cossos i forces de seguretat de l'Estat.

"Una vegada més, ha funcionat la bona coordinació", ha manifestat, per a agrair la tasca dels cossos policials, emergències, alcaldes i personal autonòmic encarregat de coordinar les actuacions.

En la trobada a Benicarló també han participat l'alcaldessa del municipi, Xaro Miralles; el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), José María Ángel, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten.

colaboracio