Puig creu que el PSOE ha de seguir parlant amb Podem i "accelerar" per a formar govern

Publicado 29/7/2019 17:28:05CET
Francisco Martínez - Europa Press - Archivo

VALÈNCIA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, ha defès aquest dilluns que el PSOE "per descomptat" ha de mantindre les negociacions per a formar govern "amb Podem, Esquerra Unida i el conjunt de forces progressistes, també Compromís". "Hem d'accelerar per a buscar una solució", ha reivindicat.

Després de la investidura fallida de Pedro Sánchez, ha cridat a "la serenitat" i a "no dramatitzar" per la possibilitat d'una repetició de les eleccions al novembre. "Jo no estic en mode electoral algun ni hi ha cap mandat ni direcció en eixe sentit", ha subratllat a preguntes dels periodistes en finalitzar la Comissió d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea.

Puig ha advocat per "parlar, dialogar i buscar els acords més racionals i lògics possible", una cosa en el que "tots els partits estan concernits". "És inimaginable dir als ciutadans que s'han equivocat, doncs van votar majoritàriament al PSOE i és el Partit Socialista qui ha de liderar eixe govern", ha reivindicat, per a rebutjar les posicions "incapaces d'arribar a acords" i els "bloquejos" a un pacte.

Ha dit que veu "prou vergonyós que un partit com el PP, que va tindre en el seu moment el suport del PSOE en una situació semblant, ara ni se done per al·ludit". També ha criticat la posició de Ciutadans, "un altre partit que fa poc va arribar a un acord amb el PSOE i ara pareix impossible arribar a un acord".

colaboracio