Publicado 13/7/2020 12:42:07 +02:00CET

Puig defèn un estat d'alarma per comunitats o comarques davant els rebrots

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, visita el magatzem sanitari de Fira València en una imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

VALÈNCIA, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defès aquest dilluns la possibilitat d'aplicar un estat d'alarma o un altre "instrument jurídic potent" per a limitar la mobilitat en comunitats autònomes o comarques que patisquen rebrots com els del Segrià (Lleida).

En roda de premsa, ha defès que el confinament en aquesta zona era "l'única cosa que podia fer" la Generalitat de Catalunya, després de la decisió del Jutjat d'Instrucció 1 de Lleida de no ratificar la prohibició de tota eixida i entrada a aquesta província.

"Sabíem qual era el marc legal: l'estat d'alarma", ha subratllat a l'espera de com evoluciona el procés judicial i de les decisions que prenguen el Govern central i la Generalitat catalana.

Puig, després de remarcar que no té cap responsabilitat i que manca de totes les dades, ha sostingut que "en termes generals, queda ben clar que l'estat d'alarma era fonamental per a eliminar la mobilitat i limitar drets constitucionals".

També ha recordat que el Govern "va dir que era possible" aplicar un estat d'alarma o instrument similar en un espai determinat, encara que ha advocat per "definir-ho bé" a partir d'una bona relació entre les autonomies i l'Executiu de Pedro Sánchez.

En tot cas, el president valencià ha insistit que, "si és necessari tornar a una situació de confinament", l'estat d'alarma és l'instrument legal adequat en comunitats o comarques determinades, sempre de forma "revisable".

Contador
colaboracio