Publicado 06/10/2022 12:36

Puig defèn Medicina en la UA: "Les universitats públiques estan per a cooperar, no per a confrontar"

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig,en una imatge d'arxiu.
Rober Solsona - Europa Press

   ALACANT, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès la decisió "rigorosa" d'impartir Medicina en la Universitat d'Alacant (UA) i ha subratllat que les universitats públiques de la Comunitat estan "per a cooperar i no per a confrontar", en relació amb la decisió del Consell Social de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx de demanar al seu rector, Juan José Ruiz, que presente recurs judicial contra la creació d'una segona facultat pública d'aquest grau a la província.

   Així s'ha pronunciat el cap del Consell en declaracions als mitjans al Campus de la UA, a Sant Vicent del Raspeig, després de visitar l'arxiu de la universitat. Preguntat sobre la qüestió, Puig ha recalcat que el Consell va decidir que s'impartisca el grau de Medidina en la UA sobre la base d'un informe "absolutament rigorós".

   "El Consell va fer una anàlisi absolutament rigorosa, ho va estudiar amb temps, amb el màxim rigor possible, i va prendre una decisió. Jo crec que que les universitats públiques de la Comunitat Valenciana estan per a cooperar, per a col·laborar, no per a confrontar", ha resolt.