Publicado 30/07/2021 10:34CET

Puig destaca el valor de la Conferència de Presidents i creu "un error immens no estar on es discuteix el futur"

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu.
Alberto Ortega - Europa Press

   Recalca que la Comunitat Valenciana "mai" permetrà "situacions de privilegi" i insistirà en la reforma del finançament autonòmic

   VALÈNCIA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

    El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defès el valor de la Conferència de Presidents que es celebra aquest divendres a Salamanca i, per açò, ha considerat "un error immens no estar on es discuteix el futur de tots".

   Així ho ha afirmat el dirigent valencià abans de la trobada, en declaracions a TVE que arreplega Europa Press, en les quals ha posat en valor l'"agenda comuna" que es tractarà en la conferència, que "passa per la situació de la pandèmia i la reactivació econòmica i social".

   "Aquest espai ja és fonamental per a la configuració d'un projecte de país", ha asseverat Puig, que ha subratllat que hi ha qüestions crucials que cal abordar, entre les quals ha citat "el covid persistent o la salut mental" i, en l'àmbit econòmic, veure "com som capaços d'aprofitar al màxim els fons europeus per a l'acceleració d'eixes transformacions pendents que té Espanya". "I això --ha continuat-- l'hem de fer des de la cooperació i treball conjunt, que és el que vol la ciutadania".

   Preguntat per si "troba a faltar" a Catalunya en la reunió, Puig ha contestat: "A mi m'agrada parlar dels presents". En tot cas, ha considerat que és "un immens error no estar on es discuteix el futur de tots, però cadascun pren les seues decisions".

   I ha agregat: "L'important és que estem ací, anem a parlar, debatre i pensar en els ciutadans, en la millora d'una situació tan difícil com la qual hem patit i que ara, gràcies a la vacunació i als fons europeus, tenim una esperança de futur important".

   Sobre si creu que el País Basc ha rebut algun tracte preferent per a aconseguir la seua presència, el president ho ha emmarcat en la "bilateralitat que tenen també totes les comunitats autònomes" i en "qüestions pendents"

   I ha advertit: "Nosaltres, des de la Comunitat Valenciana, mai admetrem situacions de privilegi i per açò tornaré a insistir en la reforma del model de finançament autonòmic perquè tots els espanyols siguem iguals i no hi haja una Espanya a diferents velocitats".

colaboracio