Puig diu que canviar el finançament és "irrenunciable" i que es poden prendre mesures per a millorar-la en el curt termi

Ximo Puig, imatge d'arxiu
GVA
Publicado 20/6/2018 13:55:01CET

ALACANT, 20 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha considerat que existeixen "mesures" que es poden adoptar "en el curt termini" per a millorar el finançament autonòmic i ha reiterat que per al Consell és "absolutament irrenunciable" un "canvi del model de finançament".

"Entre altres coses, perquè ho diu la llei: Està esgotat i conclòs des de l'any 2014", ha assegurat a preguntes dels mitjans a Elx (Alacant), on ha participat en un esmorzar informatiu.

Puig ha dit que entén "les dificultats" que se li poden plantejar al Govern de Pedro Sánchez. "Les entenc i les comprenc", ha manifestat, al mateix temps que ha sostingut que el president del Govern "sap" de l'"infrafinançament" de la Comunitat Valenciana.

"Sé i estic convençut que buscarà fórmules per a aconseguir superar aquesta situació, però per a nosaltres la reforma és absolutament irrenunciable", ha asseverat.

"Crec que no és incompatible actuar a curt termini i, al mateix temps, canviar el sistema", ha opinat com a mecanimes per a "anul·lar les retallades que va produir el PP durant molts anys". Així, ho ha lligat a l'objectiu de "mantindre l'Estat del Benestar" i per a "superar" la "profunda desigualtat" entre ciutadans de diferents comunitats autònomes que "arriba al 30%".

AP7

D'altra banda, preguntat per l'anunci de Foment per a liberalitzar l'AP7, ha assenyalat que "en termes generals" la ciutadania és "favorable" a la "derogació dels peatges".

"Sóc partidari que els peatges desapareguen", ha reivindicat per a matisar que "hi ha una realitat que és la mobilitat: Ha de ser el fonamental i cal buscar què fórmules a cada moment i en cada espai".

Així, ha asseverat que hi ha zones on és "absolutament urgent" i que ha identificat en els llocs on només està l'autopista i "hi ha uns altres on es pot veure de quina manera es fa". "En qualsevol cas, la decisió del Govern, que és a qui competeix, ens pareix oportuna i estem a favor de la derogació dels peatges en l'AP7", ha resolt.

colaboracio