Publicado 29/10/2020 14:28CET

Puig diu que es farà allò que diguen els experts sobre el tancament perimetral i demana prendre mesures "amb serenitat"

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig,
JORGE GIL/EUROPA PRESS

VALÈNCIA, 29 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat, sobre la possibilitat de dur a terme un tancament perimetral de la Comunitat Valenciana com el qual estan decidint altres comunitats autònomes, que es farà "allò que diguen els experts", al mateix temps que ha instat a adoptar les mesures "amb serenitat" i "no entrar en una espècie de "carrera de restriccions".

El cap del Consell, que ha realitzat aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després de la firma del protocol per a la constitució de la Fundació Miquel Navarro, ha recordat que l'executiu autonòmic ja va prendre "les mesures que considerava oportunes la setmana passada, abans de la declaració de l'estat d'alarma, mitjançant una resolució de la Conselleria de Sanitat ratificada pel TSJCV". "Estem per tant adoptant mesures racionals i ajustades", ha postil·lat.

Puig ha assenyalat que les autoritats valencianes van a analitzar la situació --mantindrà una reunió aquest dijous amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló-- amb les dades de Salut Pública.

En aquest sentit, ha remarcat que "es farà allò que diguen els experts". "Si els experts ens diuen que cal perimetrar, s'establirà i, si no, es continuarà amb les mesures que hi ha fins al moment". I ha reiterat que "sí és previsible que s'adopten algunes mesures concretes en alguns municipis amb caràcter immediat".

"El que no podem estar --ha remarcat-- és en una espècie de carrera en les restriccions que pot ser una cosa espasmòdica i posant una tensió permanent a la societat. Cal adoptar les mesures amb serenitat i sense introduir més incertesa als ciutadans que, desgraciadament, ja estan en una situació prou incerta".

Contador
colaboracio