Publicado 14/10/2021 13:56CET

Puig diu que Feijóo no li ha convidat a la reunió sobre finançament però recorda que van parlar fa setmanes

Ximo Puig, president de la Generalitat, en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS

   VALÈNCIA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que el seu homòleg a la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, no li ha convidat a la reunió que mantindrà amb altres presidents autonòmics amb motiu del finançament, encara que ha recordat que ells ja van parlar fa "poques setmanes".

   Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir al primer Tall de la Taronja a Picassent, quan ha sigut preguntat per si Feijóo li havia convidat a la trobada.

   El president ha respost que "no" però ha puntualitzat que va estar parlant amb Feijóo "fa poques setmanes". També ha aprofitat per a indicar que la qüestió territorial del finançament "no s'ha d'abordar en cap cas des de la confrontació entre territoris, però parlar entre presidents autonòmics i societats és molt positiu", opina.

   Al seu juí, "tenim més coses que ens uneixen que coses que ens separen i hem de tindre una major interrelació", ha advocat.

   "Un dels dèficits de l'Estat autonòmic --ha continuat-- és que no existeix en aquest moment espais de diàleg federal i això és fonamental. Ha d'haver-hi diàlegs bilaterals entre CCAA i un altre multilateral on puguem estar tots reflectits i on tots puguem donar la nostra visió d'Espanya", ha reclamat.

   Amb tot, ha resumit: "Em pareix molt bé que els presidents parlen, però en la qüestió del finançament no ha d'haver-hi cap tipus de frontisme ni contra el Govern d'Espanya ni entre CCAA. Des de la confrontació no arribarem a un acord, i sense acord no hi haurà canvi de model", ha postil·lat.

Contador
colaboracio