Publicado 01/07/2022 14:08

Puig diu que mentre que no hi haja solució en el conflicte amb Algèria és necessari atendre demandes de les empreses

Archivo - Arxiu - Ximo Puig, president de la Generalitat
EUROPA PRESS - Archivo

   CASTELLÓ, 1 jul. (EUROPA PRESS) - -

   El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest divendres que espera que es trobe una solució al conflicte amb Algèria però, mentrestant, vol que s'atenguen les demandes de les empreas que tenen relació amb aquest país.

   Puig s'ha pronunciat així davant els mitjans a Castelló després de mantindre una reunió amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, després de ser preguntat per la situació de les empreses valencianes afectes pel conflicte d'Algèria.

   "Nosaltres volem que hi haja una solució i que s'arribe a un punt de trobada, una decisió que depèn dels governs espanyol i algerià i de la dinàmica interna a Algèria", ha apuntat el cap del Consell.

   Puig considera que "cal ser molt prudents" i espera que es trobe una solució. "Mentrestant, allò que volem és que s'atenguen les demandes de les empreses que tenen relació amb Algèria. Crec que és fonamental que hi haja un punt de trobada en aquestes relacions perquè la Comunitat Valenciana és de les comunitats més afectades per aquesta situació", ha afegit.

AJUDES A SECTORS GASINTENSIUS

   Respecte a com quedarà el Pla Reactiva després d'incloure el Govern espanyol a les empreses esmalteras en les ajudes per a fer front a l'escalada de preus energètics en la indústria, Puig ha indicat que el Consell volia des del principi que s'incloguera a aquestes firmes en les ajudes de l'Executiu central.

   Ha recordat que el Govern valencià havia reservat 50 milions d'euros per a ajudes per als sectors amb més consum de gas, fonamentalment la ceràmica, i ha apuntat que caldrà esperar la "lletra xicoteta" del plantejament del Govern d'Espanya i, en funció del que es determine, "es veurà de quina manera podem continuar ajudant aquests sectors", ha conclòs.

colaboracio