Puig i García-Page abordaran aquest dissabte a València el futur del sistema de finançament autonòmic

Ximo Puig i Page en una imatge d'arxiu
Europa Press
Publicado 19/1/2018 18:40:03CET

TOLEDO/VALÈNCIA, 19 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, viatjarà aquest dissabte a València on tractarà amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, diversos assumptes d'interés per a les dos comunitats autònomes, entre els quals destaca el futur del sistema de finançament autonòmic.

La trobada, que se celebrarà en el Palau de la Generalitat, vé motivat per l'acord que van assumir en la VI Conferència de Presidents Autonòmics --celebrada al gener de l'any passat-- tant el Govern central com els executius regionals de treballar durant 2017 en aquesta direcció, sense que s'hagen produït avanços significatius fins avui, ha informat el Govern regional en nota de premsa.

Després de la reunió amb Ximo Puig, el president de Castella-la Manxa realitzarà una visita a la Federació de Comunitats Originàries de Castila-La Manxa a la Comunitat Valenciana, on mantindrà una trobada amb els 21 responsables dels col·lectius castellà-manxecs que es troben repartides per tota la regió i que aglutinen entorn de 4.000 associats.

A la Comunitat Valenciana resideixen 214.453 castellà-manxecs d'origen, sent la comunitat més nombrosa de quantes resideixen a València. Albacete és la província de la qual prové un major nombre de residents en territori valencià no nascuts en aquesta regió.

colaboracio