Puig, "impactat" per la detenció de Zaplana: "Que un expresident estiga en aquestes circumstàncies em produeix tristesa"

Ximo Puig atén als mitjans de comunicació
@GENERALITAT
Publicado 22/5/2018 17:35:58CET

VALÈNCIA, 22 May. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha mostrat "impactat" per les informacions sobre la detenció de l'excap del Consell i exministre d'Ocupació, Eduardo Zaplana. "A mi en principi que un expresident de la Generalitat estiga en aquestes circumstàncies em produeix tristesa", ha admès.

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, en ser preguntat per la detenció de Zaplana a València per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació. Se li investiga per haver aflorat presumptament diner negre provinent de contractes irregulars de la seua etapa al capdavant de la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, ha reconegut estar "impactat per les notícies que estan apareixent" i que coneix pels mitjans de comunicació, per la qual cosa ha volgut ser "extremadament prudent" a l'hora de valorar la qüestió. No obstant açò, ha considerat "profundament negativa" la situació que "va passar a la Comunitat en el passat".

Per a Puig, aquests 20 anys de govern del PP a la Comunitat han sigut anys que han estat plens d'una "corrupció sistèmica", per la qual cosa, al seu juí, "ara es tracta que s'avaluen des del punt de vista penal i polític totes les responsabilitats".

El president ha reivindicat que en aquests últims anys la regió "no té res a veure amb eixe paradigma" de corrupció i espera que "es resolguen el més ràpidament possible aquests desgraciats successos" que han sigut provocats "per l'ambició desmesurada i la cobdícia" i també perquè "es retorne els diners sostrets".

Així mateix, ha demanat que s'assumisquen "d'una vegada" totes les responsabilitats polítiques per part del PP. "Ho hem dit en moltes ocasions que no es tractava d'un cas o un altre, sinó que era un cas del PP", ha agregat. No obstant açò, ha puntualitzat que no vol "generalitzar i fer una universalització de totes les persones" perquè "seria injust".

LA GENERALITAT "DONARÀ TOTA LA INFORMACIÓ"

Respecte a la petició de documentació de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a la Conselleria d'Economia de tot l'expedient de concessió administrativa de les ITV de 1997 --any en el qual van ser privatitzades amb el govern d'Eduardo Zaplana-- i l'expedient de contractació sobre el desenvolupament del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, Puig ha manifestat que l'actitud del Consell serà de col·laboració.

"La Generalitat donarà tota la informació com no pot ser d'una altra manera. Volem que se sàpia tot el que ha passat en tots els processos durant tot aquest temps perquè definitivament es puguen prendre decisions en l'àmbit jurídic i polític i perquè hi haja una tornada dels diners que s'haja robat", ha subratllat.

colaboracio