Publicado 28/10/2021 15:53CET

Puig puntualitza que no té "divergències" amb Lambán sobre el finançament autonòmic, sinó "mirades diferents"

Ximo Puig
EUROPA PRESS

   ZARAGOZA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que "no hi ha cap situació de divergència" amb el seu homòleg aragonés, Javier Lambán, en referència al finançament autonòmic, sinó "mirades diferents en problemes complexos".

   En declaracions als mitjans de comunicació, després d'assistir a una cimera empresarial a Saragossa, Ximo Puig, ha considerat que "no es pot fer front contra el Govern d'Espanya ni entre comunitats" perquè "no té sentit la confrontació" ja que "ara tot es pot mesurar".

   Puig ha animat a "buscar la suficiència financera i l'equitat entre espanyols" i a "tots" a posar-se d'acord per a "desidentitaritzar aquest debat, que no és entre nacionalismes o regionalismes, sinó per a enfortir l'Estat del Benestar i la capacitat d'impuls de les economies de cada territori".

   El president valencià ha urgit a tots els actors a posar-se d'acord sobre el model d'Estat del Benestar i la fiscalitat per a finançar-lo, així com per a "intentar comprendre als altres" i aconseguir "que hi haja suficiència financera per a mantindre la sanitat pública de qualitat, l'educació, els serveis socials i, a partir d'ací, teixir una aliança general entre comunitats, sense partidismes, sense curtterminisme i sense pensar en la visió de cadascun".

   D'altra banda, Ximo Puig ha expressat que les comunitats participants en la cimera empresarial, Aragó, Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears, tenen "una visió molt pròxima de l'economia real".

   "Ací se sap perfectament que és en l'economia real on resideix el futur; ací s'ha viscut tota la vida l'economia real i per açò aquest moviment ha sorgit d'entitats empresarials mirant a un plantejament de país", ha dit.

colaboracio