Publicado 04/03/2021 13:47CET

Puig recorda que no hi ha Falles ni Magdalena i "no pot haver-hi festes paral·leles"

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, durant una entrevista per a Europa Press, a València, Comunitat Valenciana (Espanya), a 19 de febrer de 2021.
Rober Solsona - Europa Press

CASTELLÓ, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha justificat aquest dijous la recomanació que els dies de Falles i Magdalena foren lectius, encara que els consells escolars han decidit mantindre les classes, però ha insistit que enguany no hi ha festes i ha demanat màxima responsabilitat a la gent de València i Castelló.

"No pot haver-hi festes paral·leles", ha recalcat en roda de premsa a Castelló de la Plana, remarcant que la recomanació es basava en les recomanacions de Salut Pública i era "la via correcta" a nivell jurídic perquè depèn dels consells escolars.

Puig ha sostingut que pensaven que era "raonable" que tot el relacionat amb la festa quedara posposat, com les vacances. "Si han decidit una altra cosa, solament demane màxima responsabilitat", ha asseverat, per a evitar situacions que perjudiquen el conjunt de la ciutadania.

Ha posat l'accent que "és evident" que en 2021 tampoc hi ha Falles ni Magdalena encara que li agradaria, amb el que "no pot haver-hi comportaments adossats a la festa". "Enguany no pot ser", ha emfatitzat, "ara fer les coses bé es tracta que no hi haja festes".

Preguntat per la confusió dels pares, Puig ha remarcat que és un procés on "cadascun assumeix la seua responsabilitat" i ha descartat donar-li més importància. L'objectiu, ha insistit, és que eixos dies hi haja "una atmosfera que no tinga res a veure amb el que en el passat van ser les 'no festes' que es van realitzar a la Comunitat Valenciana i a Espanya", en relació a Nadal.

I sobre per què va tardar 15 dies a llançar la recomanació des de la petició de l'Ajuntament de Castelló, s'ha limitat a recordar que "decideix qui correspon" i que la Generalitat va tractar d'actuar en funció de la seua responsabilitat. "No vull contribuir gens ni mica en què hi haja cap tipus de confrontació", ha subratllat.

colaboracio