Publicado 21/09/2021 16:18CET

Puig, sobre la taxa turística: "El que necessitem en aquest moment és la recuperació del sector"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en roda de premsa després de la reunió la I Trobada Andalusia-Comunitat Valenciana. A 21 de setembre de 2021, A Sevilla (Andalusia, Espanya).
María José López - Europa Press

   SEVILLA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat aquest dimarts que el govern valencià "sempre" ha defès que la possibilitat d'implantar una taxa turística a la Comunitat és "una qüestió que s'ha de negociar i parlar amb el propi sector".

   "En aquest moment, la qual cosa necessitem és la reactivació del sector turístic, que és fonamental per a la nostra economia", ha defès en la roda de premsa després de la seua trobada institucional sobre finançament autonòmic amb el president d'Andalusia, Juanma Moreno.

   Puig, també líder del PSPV, ha valorat així la proposta que han anunciat aquest dimarts la vicepresidenta portaveu i el vicepresident segon del Consell, Mónica Oltra (Compromís) i Héctor Illueca (Unides Podem), d'incloure en els pròxims pressupostos de la Generalitat una taxa turística la recaptació de la qual es puga destinar a polítiques d'emancipació dels joves, ja siga a través d'ajudes al lloguer, de la promoció de vivenda pública o altres mecanismes.

   "Sempre hem dit que la taxa turística és una qüestió que s'ha de negociar i parlar amb el propi sector", ha puntualitzat el president, insistint que el que defèn "bàsica i fonamentalment" la Generalitat és la recuperació de l'ocupació en aquest sector.

   Oltra i Illueca, en la seua primera reunió de treball conjunta després del nomenament del conseller de Vivenda, han avançat que la seua proposta no consistiria en una taxa única, sinó que el seu import haurà d'ajustar-se al tipus de destinació o al tipus de turisme. La seua idea és crear un tipus de taxa pròpia "a la valenciana" que s'aplicaria als allotjaments, inclosos apartaments turístics.

colaboracio