Puigdemont denuncia davant la Fiscalia per delicte d'odi les amenaces que va rebre d'un civil pujat a un tanc

Carles Puigdemont
EUROPA PRESS
Publicado 15/12/2017 18:54:30CET

MADRID, 15 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha presentat este divendres una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya per presumptes delictes d'amenaces i d'odi en relació amb el vídeo publicat en xarxes socials en el qual apareix un home pujat a un tanc en marxa que avisa que va a donar "una sorpresa a Puigdemont" i al secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

"70 tones de pur amor i pura democràcia. 'Coletas', el següent eres tu. Arriba Espanya!", anuncia el ciutadà des del tanc al costat d'un altre home, uns fets que l'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, no descarta en la seua denúncia que puguen ser a més constitutius d'altres delictes com pogueren ser el d'ús il·lícit de material militar.

El propi Alonso-Cuevillas ha informat de la presentació de la denúncia en el seu compte personal de Twitter, en la qual apareix una fotografia del document amb segell d'entrada en la Fiscalia d'este divendres 15 de desembre.

La denúncia apunta a un perfil de Twitter pertanyent al periodista Miquel Ramos, àlies @Miquel_R en la xarxa social, en el qual aquest informava que havia tingut coneixement d'un vídeo en el qual dos civils, la identitat dels quals s'ignora i pujats a un tanc en circulació amenacen segons el lletrat "clara i contundentment" a Puigdemont amb un suposat atac. Els fets són posats en coneixement del Ministeri Públic perquè investigue sobre este tema.

Dimecres passat el propi expresident denunciava públicament l'ocorregut i reclama des de Bèlgica una investigació al Govern d'Espanya. "Un soldat espanyol damunt d'un tanc m'amenaça a mi i a Pablo Iglesias. Inacceptable en la UE. El Govern espanyol ha de disculpar-se i obrir una investigació", va indicar el Puigdemont, si bé l'Exèrcit de Terra va explicar que es tracta de dos civils, que la gravació es va realitzar el passat 8 de desembre en una base militar i que estava realitzant les corresponents perquisicions.

colaboracio