Puigdemont es trasllada de Berlín a Hamburg per seguretat i per estar prop del tribunal

L'expresident de la Generalitat  Carles Puigdemont
TV3 - Archivo
Publicado 19/6/2018 17:13:02CET

BARCELONA, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha traslladat la seua residència de Berlín a Hamburg per motius de seguretat, ja que a la capital alemanya havia sigut "increpat" en diverses ocasions i estava massa exposat.

Ho ha explicat l'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, en una entrevista de 3/24 recollida per Europa Press, en la qual ha defensat "adoptar mesures" com el trasllat de residència per protegir a l'expresident.

A més, ha assenyalat que residint a Hamburg podrà estar "més prop del tribunal" que ha de decidir sobre la seua extradició, el d'Schleswig-Holstein.

"És convenient que estiga prop del tribunal, però també hi ha qüestions de seguretat", ha insistit Cuevillas, que ha afegit que a Berlín és massa conegut i ja havia patit episodis tibants.

Puigdemont es va instal·lar a Berlín a l'abril a l'espera que finalitze el procés d'extradició i amb l'objectiu de tornar a Waterloo (Bèlgica) al costat de la resta de dirigents sobiranistes que resideixen allí.

colaboracio