Publicado 17/06/2021 18:56CET

À Punt oferirà els Premis El Temps de les Arts

   VALÈNCIA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

   La nit de diumenge, 20 de juny, a les 23.15 hores, À Punt oferirà l'acte d'entrega de la primera edició dels Premis El Temps de les Arts, que es farà en sis llocs del territori i s'emetrà conjuntament en les televisions i ràdios públiques.

   En una iniciativa pionera del portal digital cultural 'El Temps de les Arts', els guardons s'entregaran a Barcelona, València, Palma, Perpinyà, Andorra i L'Alguer, segons ha explicat la radiotelevisió pública valenciana en un comunicat.

   La cerimònia, dirigida per Lluís Danés, es podrà veure i escoltar de manera conjunta en els canals de televisió À Punt, TV3, IB3, TV Andorra y Alguer Catalan TV, i a les emissores À Punt Radio, Catalunya Ràdio, IB3 Radio, y Radio Andorra.

PREMIS EL TEMPS DE LES ARTS

   Els I Premis El Temps de les Arts naixen amb l'objectiu de promoure la cultura i reconéixer la creativitat i la innovació que hi ha en els àmbits de les arts visuals, el patrimoni, l'arquitectura, les arts escèniques i la música.

   En aquesta primera edició, participen 500 projectes, repartits en les sis categories que reconeixen els premis: arquitectura, patrimoni, arts visuals, arts escèniques, música clàssica i música popular.

   Els guanyadors es faran públics el diumenge 20 de juny durant un acte que tindrà un format excepcional, a causa de l'adaptació a les mesures actuals per la pandèmia i per a arribar a tots els punts del territori, des d'on es farà l'entrega en sis punts d'interés cultural i patrimonial.

   La Llotja de Mar de Barcelona, es Castell de Bellver de Mallorca, l'església de la Beneficència de València, el Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà, la Casa del Valle d'Andorra i el Claustre de Sant Francesc de l'Alguer seran els escenaris de l'entrega dels guardons.

   Més d'una vintena d'artistes i quinze formacions musicals participaran en aquesta vetlada, de format cinematogràfic, en la qual artistes de diferents disciplines oferiran un espectacle coral, units per la llengua i la cultura.

   Les cançons seran el fil conductor d'aquest viatge audiovisual, que començarà amb una versió de l'emblemàtica peça de Lluís Llach "Venim del nord, venim del sud", amb tots els accents del territori.

   L'equip artístic, dirigit per Lluís Danés, comptarà amb Ferran Folch al guió, Alfred Tapscott a la direcció musical i Ariadna Peya a la coreografia.

   Els cantants Alidé Sans, Mireia Vives, Elena Gadel, Lluís Cartes, David de Casu i la formació Marala; els músics Cate Plana, Pau Figueres i Guillem Fullana; la Copla Bisbal Joven, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, Rumba Coumo i In crescendo; sis corals infantils i sis bandes de percussió de Barcelona, l'L'Alguer, Andorra, Perpinyà, València i Palma; les veus de Sílvia Bel, Franca Masu, Jessica Casal, Cristina Giner, Josep Manel Casany i Anna Perelló faran possible l'entrega dels I Premis El Temps de les Arts.

   El jurat està format per 31 professionals qualificats en cada especialitat de diversos punts del territori.

colaboracio