Publicado 27/05/2022 18:38

Putin denuncia davant Àustria que Ucraïna "va sabotejar" les negociacions de pau

El president de Rússia, Vladimir Putin
MIKHAIL METZEL/KREMLIN POOL / ZUMA PRESS / CONTACT

   MADRID, 27 maig (EUROPA PRESS) -

   El president de Rússia, Vladimir Putin, ha mantingut aquest divendres una conversa telefònica amb el canceller d'Àustria, Karl Nehammer, davant el qual ha incidit que Ucraïna "va sabotejar" les negociacions entre Moscou i Kíiv.

   "A comanda del canceller d'Àustria, el president de Rússia ha fet una avaluació de la situació en el context de l'operació militar especial en curs per a protegir el Donbás", ha explicat el Kremlin en un comunicat arreplegat per l'agència de notícies TASS.

   En aquest context, Putin traslladat a Nehammer la necessitat que les autoritats ucraïneses desbloquegen els ports del mar Negre i del mar d'Azov per a permetre així l'eixida i arribada d'embarcacions internacionals, així com poder transportar tones de blat emmagatzemades en territori ucraïnés.

   "Putin ha mostrat que està preparat per a permetre les exportacions des dels ports", ha celebrat Nehammer, qui no obstant açò ha reconegut que s'han de dur a terme tasques de desminado en gran part de les infraestructures marítimes de les costes ucraïneses, segons DPA.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista