Putin firmarà divendres l'annexió a Rússia de quatre regions d'Ucraïna

El president rus, Vladimir Putin
-/Kremlin/dpa
Publicado: jueves, 29 septiembre 2022 12:18

   MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La cerimònia de la firma dels acords d'adhesió a Rússia de les autoproclamadas repúbliques populars de Donetsk i Lugansk i de les regions de Kherson i Zaporíjia, ocupades per les forces russes en el marc de la invasió d'Ucraïna, tindrà lloc demà divendres, segons ha confirmat el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov.

   Peskov ha indicat que la firma tindrà lloc a les 15.00 hores (hora local) i ha agregat que el president rus, Vladimir Putin, es reunirà amb els líders de les quatre regions ucraïneses, que s'han desplaçat Moscou de cara a aquests actes després de la celebració durant els últims dies de diversos referèndums, tal com ha arreplegat l'agència russa de notícies TASS.

   Els resultats dels referèndums divulgats per la Comissió Electoral de Rússia, amb els recomptes ja culminats en la majoria dels casos, llancen un gran suport a l'adhesió a Rússia a les regions de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia, amb xifres que oscil·len entre el 96,75 i el 98,7 per cent a favor del 'sí'.

   Les autoritats ucraïneses i els governs occidentals no concedeixen cap validesa als referèndums, mentre que Moscou pretén utilitzar-los per a legitimar la seua ocupació, com fera en 2014 amb la península de Crimea. El Kremlin ja ha deixat clar que la hipotètica annexió dels quatre territoris, ocupats en el marc de la guerra, seria ràpida.