Publicado 20/09/2021 18:33CET

Putin prolonga el veto a les importacions des d'EUA i la UE en resposta a les sancions

El president de Rússia, Vladimir Putin
-/Kremlin/dpa

   MADRID, 20 set. (EUROPA PRESS) -

   El president de Rússia, Vladímir Putin, ha estès durant un any més el veto a les importacions de productes alimentaris procedents de la Unió Europea, els Estats Units i altres països que han donat suport les sancions imposades contra el país després de l'annexió de Crimea en 2014.

   "Es perllonga de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022 l'aplicació de certes mesures econòmiques especials estipulades en el decret presidencial del 6 d'agost de 2014", arreplega el text publicat en el portal oficial d'informació jurídica de Rússia.

   Les relacions entre Moscou i Occident es van deteriorar arran de l'annexió de Crimea i el conflicte a l'est d'Ucraïna. Rússia insisteix en la legalitat de l'adhesió i rebutja formar part de la crisi en la regió del Donbás.

   La comunitat internacional, no obstant açò, ha decidit mantindre la bateria de sancions contra Rússia, mentre que Moscou ha subratllat que apostarà per mesures similars, segons informacions de l'agència de notícies Sputnik.

   La UE, que no reconeix l'annexió russa de Crimea, condiciona la fi de les sancions econòmiques a Rússia a l'aplicació total dels Acords de Minsk per a la solució del conflicte en el Donbás, on els separatistes prorussos s'enfronten a les forces urcranianes.

colaboracio