Rajoy i els seus 'barons' aprovaran la declaració que reivindica la vigència de la Constitució

Mariano Rajoy en la sede de Telefónica
EUROPA PRESS
Publicado 12/12/2014 13:28:37CET

El document destaca l'estabilitat i la concòrdia que s'ha obtingut a Espanya en els 36 anys

MADRID, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Mariano Rajoy, i els presidents autonòmics i regionals del PP reivindicaran este dissabte a la residència reial de La Granja de San Ildefonso (Segòvia) la unitat d'Espanya i la vigència de la Constitució, una defensa que es plasmarà en el document la 'Declaració de La Granja'.

Este acte --en què també intervindran María Dolores de Cospedal i el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera--, servirà d'escenari perquè el PP torne a reafirmar el seu compromís amb la Carta Magna i rebutge la seua reforma, cosa que dissabte passat ja va fer el mateix Rajoy a l'acte celebrat al Congrés amb motiu del seu 36è aniversari.

Fruit d'este compromís amb el text fonamental, el Partit Popular donarà lectura este dissabte a la 'Declaració de la Granja', un document que destaca l'estabilitat i la concòrdia que ha obtingut Espanya en estos 36 anys, segons ha informat el PP en un comunicat; al començament de l'acte Rajoy posarà amb els seus 'barons' en una foto de família.

RAJOY REBUTJA REFORMAR ARA LA CARTA MAGNA

El president del Govern considera que les "prioritats" a Espanya no passen per una reforma de la Constitució, sinó per continuar amb el procés de reformes econòmiques per a eixir de la crisi i aprovar les mesures per a millorar la lluita contra la corrupció. Per esta raó, ha demanat serietat al PSOE perquè en "estes coses no es pot frivolitzar".

"La Constitució es pot reformar però és molt important que tinguem molt clar què és el que es vol reformar i siguem seriosos", ha dit Rajoy fa dos dies, per a afegir que no es tanca a estudiar canvis molt concrets i va posar com a exemple el de l'article 135 de la Carta Magna que va pactar el 2011 amb José Luis Rodríguez Zapatero per a fixar l'estabilitat pressupostària.

En este acte de La Granja, Rajoy tornarà a defensar la unitat d'Espanya i deixarà clar una vegada més que no està disposat a negociar la sobirania nacional ni a fer "res" que vaja contra la igualtat dels espanyols ni contra els drets fonamentals dels ciutadans.

"Per a canviar això, amb mi que no compten", va afirmar rotund dissabte al Congrés el cap de l'Executiu, que ja va traslladar este mateix missatge fa pocs dies a Barcelona durant un acte organitzat pel PP català, en què ja ha advertit al president de la Generalitat, Artur Mas, que no negociarà el seu "viatge enlloc" per a declarar la independència en 18 mesos després d'unes eleccions plebiscitàries.

colaboracio