Publicado 06/10/2022 11:54

Recordar mentre altres obliden: À Punt estrena 'Desenterrats', un thriller ambientat en un sanatori d'Alcoi

À Punt estrena 'Desenterrats', un thriller ambientat en un sanatori d'Alcoi
À PUNT

   VALÈNCIA, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La televisió d'À Punt estrenarà el 13 d'octubre a les 22.50 la nova sèrie 'Desenterrats', un thriller ambientat en un antic sanatori aïllat en la muntanya d'Alcoi on un doctor intenta recompondre el seu passat envoltat de pacients que han perdut la memòria.

   El doctor Samuel, que treballa en un sanatori aïllat a les muntanyes, va perdre la seua família en un tràgic accident. Els pacients també han perdut la memòria, però "tot canvia quan una d'elles, Natàlia, comença a recordar".

   Pep Sellés, Ramón Ródenas, Paula Muñoz, Cristina Fernández, Anna Berenguer, Joan Gadea, María Maroto i Juli Cantó donen vida als personatges. Molts d'ells han destacat que era una de les primeres vegades que han pogut treballar en un projecte del gènere de misteri.

   Dirigida per Arnau i Xavi Cortés, deu capítols de 50 minuts cadascun componen la història. La sèrie s'emetrà els dijous a les 22.50 després del programa 'TAP Zàping', una aposta conscient de la cadena en tractar-se d'una sèrie "més adulta" amb un públic que connecta amb el del programa anterior, ha explicat el director de Continguts, César Vidal.

   Durant la presentació, Xavi Cortés ha manifestat que la sèrie "gira molt al voltant dels records i la culpa i com resoldre conflictes personals molt profunds". Arnau Cortés, al seu torn, ha assenyalat que ha sigut un "rodatge dur" però que "ha valgut la pena".

   Són, segons Xavi Cortés, una "implantació de trames repartides en 10 episodis" que culmina amb un final obert. El trenat de les històries es produeix mitjançant escenes curtes i amb salts espai temporals.

   El rodatge ha tingut lloc quasi al complet a Alcoi, al Parc Natural de la Font Roja, el cementeri de Sant Antoni Abat, el Molí de l'Ombria, el Pont de les Set Llunes i un refugi de la Guerra Civil. La regidora i directora de la Film Office de la ciutat, Lorena Zamorano, ha posat en valor els recursos i els racons de la ciutat com a localitzacions.

   La sèrie naix de la webserie 'Desenterrats', que va arrancar fa deu anys, i que, segons ha explicat Arnau Cortés va rebre "molts premis" tant a nivell nacional com internacional. A partir d'ací, la idea es va traslladar a À Punt, que va considerar que podia tindre èxit, i va començar a treballar en la sèrie en 2017.

SÈRIE DE GÈNERE

   El director d'À Punt, Alfred Costa, ha dit que és un "mortal cap a arrere amb triple carpat" llançar una "ficció de gènere per a un públic generalista" que podria trobar-se "en plataformes o altres entorns". No obstant açò, ha remarcat la importància de "nodrir el sector audiovisual" i "fer possibles els somnis dels creatius".

   César Martí ha destacat que és la primera sèrie de gènere de la cadena, la graella de la qual considera que ha de "tocar tots els pals", amb el que l'estrena de 'Desenterrats' és "un pas més endavant".