Publicado 05/07/2022 10:44

El Regne Unit reforçarà les lleis d'Internet per a lluitar contra la desinformació de Rússia

Archivo - Arxiu - Una persona navega en Internet amb un ordinador, a Madrid (Espanya), a 9 de febrer de 2021.
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

   MADRID, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

   El Regne Unit ha anunciat aquest dilluns que reforçarà les lleis d'Internet i les empreses tecnològiques estaran obligades a protegir als internautes de "la desinformació patrocinada per l'Estat", ja que suposa una "amenaça" per a la societat i la democràcia del Regne Unit, en virtut dels canvis introduïts en un històric projecte de llei sobre seguretat en línia.

   La legislació exigirà a les plataformes de xarxes socials, els servicis de transmissió de vídeo i els motors de cerca que prenguen mesures per a minimitzar l'exposició dels usuaris a la desinformació recolzada per Estats estrangers i destinada a interferir al Regne Unit, tal com ha arreplegat 'The Guardian'.

   Així mateix, es veuran afectats els continguts com el vídeo en el qual el ministre de Defensa del Regne Unit, Ben Wallace, va ser objecte d'una broma a principis d'enguany per part d'uns còmics russos.

   La secretària de Cultura britànica, Nadine Dorries, ha dit que la invasió d'Ucraïna ha posat de manifest la voluntat de Rússia d'utilitzar les xarxes socials per a difondre mentides i desinformació.

   "No podem permetre que Estats estrangers o les seues titelles utilitzen Internet per a dur a terme una guerra hostil en línia sense obstacles", ha subratllat, agregant que "per açò estem reforçant les nostres noves proteccions de seguretat en internet per a assegurar-nos que les empreses de mitjans socials identifiquen i eradiquen la desinformació amb el suport de l'Estat".

   L'esmena s'afegirà al pròxim projecte de llei de seguretat nacional, que se sotmetrà a l'examen parlamentari d'una comissió de diputats la setmana vinent.

   En l'actualitat, el projecte de llei de seguretat en Internet, que s'espera que es convertisca en llei a la fi d'any, ja exigeix a les empreses tecnològiques que actuen contra la desinformació patrocinada per Estats estrangers i que "perjudica les persones", com per exemple, amb les amenaces de mort.

   La desinformació sovint és sembrada per múltiples comptes falsos, amb l'objectiu d'aconseguir que els usuaris reals, sense saber-ho, la "compartisquen", ha recalcat el ministre de seguretat britànic, Damian Hinds.

colaboracio