El rei advoca per una "convivència generosa" i enalteix els valors constitucionals que "cohesionen" com a societat

El Rey recibe el XXVII Premio de Convivencia de la Fundación Profesor Manuel Bro
Casa Real
Publicado 18/1/2019 13:30:21CET

Puig enalteix el caràcter "arbitral" de Felip VI en un escenari "extremadament complex" com l'actual

VALÈNCIA, 18 Ene. (EUROPA PRESS) -

El rei Felip VI ha defès aquest divendres el compromís amb els valors constitucionals i democràtics que "cohesionen i enforteixen com a societat" davant els reptes que han de vindre i ha fet especial menció a la necessitat d'una convivència "generosa" en un context de diversitat i pluralisme.

"Una convivència --ha dit-- que és fràgil, que no ens podem permetre perdre i que requereix que cuidem en tot moment els vincles que ens uneixen i que ens han d'unir sempre, una convivència generosa el germen de la qual, en última instància, s'allotja en el més profund del nostre ésser, però per la qual cal treballar tots i cadascun dels dies".

Així ho ha assegurat després de rebre el XXVII Premi Convivència de la Fundació Professor Manuel Broseta que, segons ha asseverat, rep "amb humilitat i enorme gratitud" i que té una "profunda significació personal" pels principis que enalteix. A més, també ha recordat la figura del professor Manuel Broseta, assassinat per ETA el 15 de gener de 1992 i a totes les víctimes del terrorisme.

El rei ha arribat al Palau de la Generalitat --on ha rebut l'aplaudiment de diversos ciutadans-- juntament amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que enguany presidia el jurat, i ha sigut rebut pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, entre uns altres.

En l'acte, Puig ha destacat el paper de Felip VI i el seu caràcter "arbitral" en un escenari "extremadament complex" com l'actual: "Ha estat a l'altura d'eixe gran envit, ha sabut mantindre la Corona fora de les polèmiques partidistes i ha representat la unitat d'Espanya respectant la diversitat dels pobles, de les nacionalitats i regions que componen Espanya".

Ábalos, per la seua banda, ha assenyalat que la deliberació va coincidir amb els preliminars de la celebració del 40 aniversari de la Constitució i el jurat va apostar per "reafirmar el prestigi del guardó" concedint-ho al Rei, pel seu compromís amb els valors de llibertat, igualtat, justícia, convivència i respecte al pluralisme ideològic i la seua defensa de la Constitució com a exemple de convivència, diàleg i unitat. "No va ser una deliberació difícil, la decisió va estar sobradament motivada per raons de virtut i també de necessitat", ha dit.

colaboracio