El rei convocarà els partits els dies 16 i 17 per a comprovar si pot proposar un candidat a la investidura

Publicado 12/9/2019 11:12:08CET
El Rei Felipe VI rep en audiència a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en el Palau de la Zarzuela.
TWITTER CASA REAL

MADRID, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

El rei Felip VI ha comunicat a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la seua decisió de celebrar una altra ronda de consultes amb les forces polítiques amb representació parlamentària els dies 16 i 17 de setembre.

Segons un comunicat de la Casa del Rei, amb aquestes consultes el monarca vol constatar si pot proposar un candidat a la investidura "que compte amb els suports necessaris" o, en cas contrari, procedir a la dissolució de les Corts i convocar eleccions generals.

El 23 de setembre finalitza el termini de dos mesos que atorga l'article 99 de la Constitució perquè el Congrés done la confiança a un president del govern, després d'una sessió d'investidura fallida.

Si hi haguera un acord que permetera investir un president, el ple s'hauria de convocar com a molt tard per al dia 20, amb la finalitat que la primera votació, en la qual el candidat necessita majoria absoluta del Congrés, se celebrara el dia 21 i la segona, en què només cal obtindre una majoria simple, 48 hores després, el mateix dia 23.

El rei ha rebut la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i, segons La Zarzuela, tots dos han acordat que demà divendres la presidenta li farà arribar la relació dels representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària.

Aquest mateix divendres, la Casa del Rei comunicarà a Batet les dates i hores de la ronda de consultes, per tal que el Congrés ho trasllade als grups.

colaboracio