Rescaten a Dénia dos nàufrags envestits per una embarcació fugida

Publicado 29/7/2019 12:00:50CET
GVA - Archivo

ALACANT, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

Dos persones han sigut rescatades en les proximitats de la zona de les Rotes, a Dénia (Alacant), després de patir un accident amb una altra embarcació, que va fugir del lloc i els va deixar abandonats i ferits a la deriva.

Els fets van tindre lloc durant la matinada d'aquest passat diumenge, segons ha informat aquest dilluns la comissaria provincial de Policia Nacional, quan es va rebre l'avís d'un accident marítim en les proximitats de la platja de les Rotes, on dos navegants pel que sembla havien naufragat i estaven afectats.

En la riba es trobava un dels afectats en un alt estat de nerviosisme i ple de corts. Aquesta persona va manifestar als agents que el seu vaixell s'havia afonat després de ser envestida per una altra embarcació, que suposadament va fugir deixant-los ferits.

Ràpidament es va establir un dispositiu de cerca en el qual van participar efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Local de Dénia i Salvament Marítim.

Quan els sanitaris atenien el ferit, els efectius van començar a donar batudes al llarg de tota la platja fins a trobar restes de l'embarcació col·lisionada. A uns cent metres de la riba van localitzar una persona demanava auxili alçant les mans.

A CONTRA CORRENT FINS A ARRIBAR AL FERIT

Un agent va informar al 091 de la ubicació exacta de l'altre nàufrag, per a llançar-se juntament amb un altre agent de la Policia Local de Dénia a l'aigua i procedir al seu rescat. Els dos policies van nadar a contra corrent fins a arribar al ferit, que es trobava exhaust, amb clars símptomes d'hipotèrmia i una cama fracturada.

Després d'immobilitzar-ho en l'aigua, aquesta persona va ser traslladada fins a la riba perquè fora atesa pels servicis sanitaris fins a l'arribada de l'helicòpter de Salvament Marítim, que ho va derivar a l'Hospital Marina Salud de Dénia.

En el rescat dels dos navegants, veïns de València de 44 anys, van participar efectius de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Local, Salvament Marítim i dos civils.

colaboracio