Publicado 14/05/2021 18:07CET

Ribera demana a les CCAA invertir en vivenda i connectivitat els fons europeus contra la despoblació rural

La vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en una sessió plenària en el Congrés dels Diputats, a 13 de maig de 2021, a Madrid, (Espanya).
EUROPA PRESS/O.CAÑAS.POOL - Europa Press

   MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha traslladat aquest divendres a les comunitats i a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies les primeres línies d'actuació articulades en el pla de 130 mesures enfront del repte demogràfic, vinculat al pla de recuperació, transformació i resiliència.

   En concret, la vicepresidenta ha marcat com a prioritàries les actuacions en matèria de transició ecològica, connectivitat, vivenda i Agenda Urbana, ecosistemes d'innovació territorial, reactivació econòmica i emprenedoria, prestació de servicis i formació en el món rural. Ribera ha plantejat així, les primeres línies d'acció de la "agenda comuna" per a engegar aquest pla.

   Durant la conferència sectorial de repte demogràfic que ha presidit aquest divendres, Ribera ha destacat que compten amb "l'oportunitat" i "els mitjans" per a "abordar el repte demogràfic" i que ara comença una fase en la qual "totes les administracions públiques" han de treballar "conjuntament" i amb "visió transversal", per a convertir el pla en projectes "precisos" i "accions concretes".

   Des del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic destaquen que aquestes primeres línies d'actuació sobre el territori coincideixen amb les "necessitats i oportunitats" de l'àmbit rural, rebudes pel Ministeri a través de la manifestació d'interés activada a la fi de 2020.

   Segons el departament de Ribera "més de la meitat" de les iniciatives i projectes rebuts a través d'eixe canal plantegen actuacions en matèria de "transició energètica", amb especial protagonisme de "l'impuls de la bioeconomia", les "destinacions turístiques sostenibles" o els projectes de transformació.

130 MESURES I MÉS DE 10.000 MILIONS D'INVERSIÓ

   Ribera ha agraït la "implicació" dels ajuntaments en el procés d'identificació de prioritats que reflecteix "tant l'interés com la voluntat dels governs locals per jugar un paper rellevant en la gestió del Pla de Recuperació" i en "l'engegada de projectes i iniciatives sobre el territori".

   El 'Plan de Recuperación: 130 medidas frente al Reto Demográfico' contempla més de 10.000 milions d'euros, "el major esforç inversor realitzat mai en l'àmbit rural" segons el ministeri i preveu unes actuacions inicials que s'engegaran a partir de 2021 i s'estendran fins el 2023.

Contador
colaboracio