Ribó creu que celebrar Sant Vicent Màrtir en diumenge donaria "més possibilitats" a aquesta festivitat

Joan Ribó en una imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Publicado 21/3/2018 17:35:57CET

Destaca que canviar el festiu local és "una proposta" que parlarà amb Arquebisbat, vicentins i la societat en general

VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat aquest dimecres que passar la celebració del dia de Sant Vicent Màrtir, patró de la ciutat, del 22 de gener a un diumenge donaria "moltes més possibilitats" a aquesta festivitat. Així mateix, ha indicat que traslladar el pròxim any el festiu local corresponent a eixa jornada al dilluns 18 de març, vespra de Sant Josep i últim de les Falles, "suposa potenciar" aquestes festes.

El primer edil ha subratllat que aquest plantejament, que té "avantatges significatius", "no és una decisió" tancada sinó "una proposta" que pretén "parlar amb tothom", des de l'Arquebisbat de València fins a les associacions vicentines i la societat en general.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació, preguntat per la proposta de passar el pròxim any la celebració del 22 de gener de Sant Vicent Màrtir a diumenge i el festiu local corresponent a eixe dia al dilluns 18 de març, vespra de Sant Josep.

Respecte al canvi de la festivitat del patró, Joan Ribó ha comentat que la celebració en diumenge contribuiria a donar "moltes més possibilitats" a aquest dia que commemorant-ho entre setmana.

"Sant Vicent Màrtir, 22 de gener, suposa problemes entre la gent que viu a València i que treballa fora de València, els que viuen fora i no treballen eixe dia. Passar-ho a diumenge, com s'ha fet en altres festes, pensem que podria suposar avantatges significatius, entre d'altres, per a la celebració d'eixe dia", ha exposat.

L'alcalde ha reiterat que aquests canvis no són una decisió sinó una proposta i ha mostrat la seua voluntat de parlar-ho amb tots els sectors implicats. "Anem a parlar-ho. No és una decisió, és una proposta. Volem consultar-ho i parlar-ho amb tots els sectors. Pensem que pot ser positiu però és un pensament, és una proposta", ha repetit perquè "volem saber el que pensa la gent".

Preguntat per si en eixa negociació contempla també consultar-ho amb l'Arquebisbat de València, Ribó ha assenyalat que sí. "Sí, ho volem parlar amb tothom. Evidentment que sí. Ho volem parlar amb l'Arquebisbat, amb les associacions vicentines i, en general, amb la societat", ha subratllat.

colaboracio