Ribó sobre la llista de Compromís: "Si no hi ha altra solució, anirem a primàries igual que en 2015 i 2019"

L'alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó, en una imatge recent.
COMPROMÍS
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 14:41

   VALÈNCIA, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   L'alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó, ha indicat aquest dijous respecte a la conformació de la candidatura electoral d'aquesta coalició a la ciutat, en la qual es planteja com a cap de llista, que si no hi ha acord i no s'aconsegueix "altra solució", se n'anirà a un procés de "primàries" com es va fer "en 2015 i 2019".

   Ribó ha assenyalat que no hi ha "cap problema" si s'ha de recórrer a les primàries, al mateix temps que ha afirmat que la seua coalició no va tindre "mal resultat" electoral quan ho va fer en les convocatòries anteriors a les quals ha al·ludit. "El que diguen a mi em val. Si hi haguera hagut una llista d'acord, em valia, i si hi ha una llista de primàries, també em val", ha exposat.

   El responsable municipal, que ha participat en la inauguració de la 'Trobada per a la reflexió sobre seguretat i convivència en les ciutats', s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació preguntat per la confecció d'eixes llistes després que la directiva Iniciativa --una de les formacions integrades en Compromís-- haja rebutjat la plantejada per considerar que no és de consens i en quedar fóra membres del partit que són actualment edils.

   "Nosaltres vam fer unes normes en les quals, en principi, es treballava per a veure si podia haver-hi unes llistes d'acord", ha explicat el primer edil, que ha afegit que si no s'aconseguia eixe consens "s'anava a fer el que hem fet sempre", primàries.

   "Jo vaig ser cap de llista en 2015 per unes primàries. Vaig ser cap de llista en 2019 per unes primàries. Si sóc cap de llista en 2023 per unes primàries no passa molt, és que repetirem el tema", ha manifestat Joan Ribó, que ha insistit que encara que "hi havia unes normes, sempre estava la possibilitat d'anar a primàries".

   "Si no hi ha altra solució, anirem a primàries exactament igual que vam ser en 2015 i 2019", ha exposat el representant de Compromís. Després d'açò, ha destacat que aleshores la coalició no va obtindre "mal resultat" electoral. "Per tant, cap problema", ha asseverat.

"ESTIC MOLT FORA D'AÇÒ"

   Preguntat per si dona per fet que no continuen les negociacions per a la confecció de les llistes, l'alcalde de València ha respost que ell no està dins dels òrgans d'organització del seu partit. "No ho sé. Jo estic molt fora d'açò, tinc molta faena i és un tema que porta la gent d'organització", ha agregat.

   D'aquesta manera, ha apuntat que assumirà la decisió que s'adopte. "El que diguen em val. Si hi haguera hagut una llista d'acord, em valia, i si hi ha una llista de primàries, també em val", ha insistit. "Està clar", ha subratllat Ribó.